www.hullygully.nl

Alle foto's zijn copyrighed, alle rechten hiervan voorbehouden aan webmaster www.hullygully.nl

All pictures are copyrighed, all rights reserved by webmaster www.hullygully.nl

Tilburgse Kermis 2010 van start

De Tilburgse kermis 2010 is begonnen. De kermis ging om 19.00 uur van start met een duizelingwekkende stunt, uitgevoerd door kermiswethouder Joost Möller en Songfestivaldeelneemster Sieneke. Vanaf het 55 meter hoge reuzenrad 'Diamond Wheel', gesitueerd op de Heuvel, tokkelden beide waaghalzen via een kabel naar het naastgelegen Pieter Vreedeplein. Het bravourestuk werd begeleid door de Koninklijke Landmacht. Met een druk op de knop werd de kermis om 19.30 officieel geopend. De muzikale omlijsting was in handen van Sieneke en Gordon.

Piet Maesprijs

Voor de vijfde maal is de Piet Maesprijs door de Stichting Kermis Cultuur uitgereikt. De vorig jaar overleden orgeldraaier en bekende kermisexploitant Karel Eckelboom ontving de prijs postuum. De Piet Maes prijs is een waarderingsprijs voor mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor het kermiswezen.

Kermis FM - Kermis FM stond vorig jaar voor het eerst op de Tilburgse kermis en is nu al niet meer weg te denken. Een groep van jonge radio-enthousiastelingen verzorgt tien dagen lang kermis nieuws- en muziek vanuit de mobiele studio voor de Heuvelse kerk. De opening werd verzorgd door kermiswethouder Joost Möller. Kermis FM is te beluisteren via 107.0 FM in de ether en in de gemeente Tilburg op de kabel via 87.5 FM (frequentie Radio Magnifique / LOTT). Daarnaast is alles te zien en te horen via www.tilburgsekermis.nl en te volgen op www.twitter.com/kermisfm.

100%NL Zaterdag - Zaterdag 17 juli is 100%NL zaterdag. Het radiostation zendt uit in de studio van Kermis FM op de Heuvel. Nikki komt s’ ochtends tussen 10.00 en 11.00 uur langs, Vinzzent tussen 11.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 15.00 uur komt Gerard Joling langs. De optredens vinden plaats vanaf 20.15 uur op het Piusplein en in de Stadhuisstraat. Hier treden onder andere Hansen Tomas, Vinzzent, Tim Douwsma en Jody Bernal op.

Kermismis - Zondagochtend 18 juli is het tijd voor een moment van bezinning. Kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes verzorgt dan de KermisMis. De mis vindt plaats om 11 uur bij de autoscooter op het Stadhuisplein.

Themadagen - De Tilburgse Kermis kent meerdere themadagen. De nieuwste aanwinst is de 100%NL zaterdag (17 juli). Samen met de Tilburgse horeca verzorgt radiozender 100% NL vele optredens van bekende Nederlandse artiesten op en rond het kermisterrein. Oranje is de hoofdkleur, dus alle WK-attributen hoeven nog niet op zolder te worden opgeborgen. De programmering staat op www.tilburgsekermis.nl.

Maandag 19 juli barst hét homo-emancipatiefeest, Roze Maandag, los. Honderdduizenden bezoekers maken Tilburg die dag tot de homohoofdstad van Nederland. Dinsdag zijn gehandicapten voor het 40ste jaar te gast bij de exploitanten. Woensdagmiddag is kinderdag en donderdag lopen de temperaturen flink op met Caribische donderdag. Vrijdag is seniorenmiddag.

Openingstijden kermis - De kermis begint elke dag om 12.00 uur. Op de zondagen opent de kermis om 13.00 uur. Het kermisfeest duurt tot 01.00 uur, met uitzondering van zaterdag 17 en 24 juli (tot 02.00 uur) en zondag 25 juli (23.00 uur).

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg.