www.hullygully.nl

Alle foto's zijn copyrighed, alle rechten hiervan voorbehouden aan webmaster www.hullygully.nl

All pictures are copyrighed, all rights reserved by webmaster www.hullygully.nl

22 juli 2010

100 Jaar Bootjesmolen

Kapitein Geert en zijn vrouw Janet in het zonnetje gezet

Op de Nostalgische Kermis in Tilburg werden kermisexploitant Geert Eeringa en zijn vrouw Janet dinsdagmiddag blij verrast door Stichting Kermis-Cultuur. Geert en Janet zijn de eigenaren van de bootjesmolen op de kermis in Tilburg. De bootjesmolen draait sinds 1910 vele rondjes op de Nederlandse kermissen. De bootjesmolen is tijdens de Tilburgse kermis al vele jaren te vinden op de nostalgische kermis.

Stichting Kermis-Cultuur vond dat het 100-jarige jubileum niet onopvallend voorbij mocht gaan en dat dit zeker gevierd moest worden op de Tilburgse kermis. Geert Eeringa exploiteert zijn attractie met verve op de Nederlandse kermissen net als de vorige eigenaar Nico Rampen-van Nieff. Nico Rampen-van Nieff was naast kapitein van de bootjesmolen ook een fervente fotograaf die veel foto s gemaakt heeft van kermissen. Deze foto s maken deel uit van de collectie van Stichting Kermis-Cultuur Nederland.

In aanwezigheid van de meeste bestuursleden van Stichting Kermis-Cultuur, de Tilburgse kermiswethouder Joost M ller, enkele collega s van Geert en het kermispubliek werden Geert en Janet in het zonnetje gezet. Stichting Kermis-Cultuur versierde de bootjesmolen met vlaggen. De vice-voorzitter van de stichting Bert van Houten nam het woord en feliciteerde Geert en Janet met de jubileum van hun attractie. Geert en Janet kregen een fraaie fotocollage van hun attractie aangeboden naast een grote kermiskoek. Vervolgens feliciteerde wethouder Joost M ller de familie Eeringa en gaf hen een grote bos bloemen. Geert en Janet Eeringa waren ontzettend verrast met deze actie en ook alle media-aandacht.

De bootjesmolen van Geert Eeringa is ongetwijfeld een van de meest populaire kermisattracties in ons land. Overal waar de bootjesmolen verschijnt bezoeken tientallen kinderen deze attractie. Hun ouders en grootouders kijken met plezier naar hun kroost en halen herinneringen op uit de tijd dat zij zelf in de bootjesmolen zaten.

Na afloop van de uitreiking kregen Geert en Janet misschien wel het mooiste cadeau: een groot en hartelijk applaus van het aanwezige kermispubliek. Een publiek dat al een eeuw geniet van de bootjesmolen. Stichting Kermis-Cultuur hoopt dat de bootjesmolen nog heel lang te vinden is op de Nederlandse kermissen.