www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

16 juli 2011

Jubileum Expo 2011 door Stichting Kermis-Cultuur Nederland

Jubileum Expo 2011

Van 22 tot en met 31 juli staat heel Tilburg weer in het teken van de jaarlijkse kermis. De Tilburgse kermis is de grootste van de Benelux en beloofd ook dit jaar weer spectaculair te worden.

In het Paleis-Raadhuis van Tilburg organiseert Stichting Kermis-Cultuur in opdracht van Gemeente Tilburg weer een kermisexpositie. Stichting Kermis-Cultuur organiseert dit jaar zelfs voor de tiende keer een kermisexpositie in Tilburg tijdens de Tilburgse kermis. De eerste twee exposities waren in het voormalige bankgebouw van de Nederlandsche Credietbank op de Heuvel. Vervolgens werden er twee kermisexposities georganiseerd in de fietsenkelder van “de Katterug”. Alle edities daarna waren in het Paleis-Raadhuis van de gemeente Tilburg. Omdat de kermisexpositie voor de tiende keer in Tilburg wordt gehouden heeft de expositie van dit jaar de titel “jubileum expo 2011” gekregen.

Ook dit jaar zal de kermisexpositie gehouden worden in het historische Paleis-Raadhuis van Tilburg. De ingang vind u op de Nostalgische Kermis. De kermisexpositie zal tijdens de Tilburgse kermis elke dag geopend zijn. Vrijdag 22 juli opent de expositie haar deuren om 19.30 uur en is vervolgens elke kermisdag tussen 13.00 en 22.00 uur geopend. In plaats van de traditionele opening van de kermisexpositie zal dit jaar op zaterdagmiddag 23 juli de kermisexpositie officieel ingezegend worden.

Op onze jubileumexpositie is weer veel te zien en te beleven. Tientallen miniatuurmodellen, vele foto’s en kermisattributen zullen tentoongesteld zijn. De kermis van toen komt weer tot leven. Bezoekers kunnen herinneringen ophalen uit het rijke kermisverleden.

Bert van Houten, vice-voorzitter van Stichting Kermis Cultuur, organiseert deze expositie. De expositie zal weer twee etages omvatten. Berts eigen miniaturen zijn natuurlijk ook te zien tijdens deze kermisexpositie. Bert heeft veel kermis-modelbouwers benaderd die hun modellen exposeren. Kermishistoricus Hennie van Oers heeft prachtige foto’s uit zijn verzameling geselecteerd voor de expositie. Ook zullen er fraaie kermisattributen te zien zijn waaronder enkele van Piet Winkelmolen. Niet onbelangrijk voor de bezoeker is dat de expositie gratis toegankelijk is voor iedereen. De benedenverdieping is toegankelijk voor rolstoelers. De bovenverdieping is onder voorbehoud voor hen wel bereikbaar tijdens de gehandicaptenmiddag op 26 juli.

Tijdens de kermisexpositie zal de winnaar van de zesde Piet Maes prijs bekend gemaakt worden. Piet Maes was een eersteklas kermisliefhebber . De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die zich (vaak belangeloos) inzet voor positieve beeldvorming van de kermis.

Naast kermisexposities doet Stichting Kermis-Cultuur Nederland meer als alleen het organiseren van de kermisexpositie in Tilburg. Zo zal Stichting Kermis-Cultuur dit jaar weer meewerken aan de St- Michaelsdag tijdens de kermis van Sint-Michielsgestel. Ook besteed de Stichting Kermis-Cultuur op internet veel aandacht aan de rijke historie van de kermis op de sites www.kermisvantoen.nl, www.kermishistorie.nl en www.kermiscultuur.nl. Later dit jaar komen er twee nieuwe kermisboeken op de markt die geschreven zijn door respectievelijk Piet Winkelmolen en Hennie van Oers. Het eerste boek zal gaan over de geschiedenis van Autopede. Autopede maakte vele kermisattributen voor kinderattracties zoals auto’s, brandweerwagens, vliegtuigjes en bussen. Het tweede boek beloofd een meesterwerk te worden en zal gaan over stoomcarroussels. Op de sites www.kermisvantoen.nl en www.kermiscultuur.nl zult u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen over de expositie. Ook kunt u zich abonneren op de maandelijkse nieuwsbrief van Stichting Kermis-Cultuur. In de nieuwsbrief staan allerlei wetenswaardigheden over Stichting Kermis- Cultuur en de kermis in heden en verleden. De nieuwsbrief is gratis en u kunt zich hiervoor aanmelden via e-mail-adres webmaster@kermisvantoen.eu

Stichting Kermis-Cultuur wenst iedereen veel plezier op de kermisexpositie en de Tilburgse kermis

Bron : Stichting Kermis-Cultuur Nederland. Godrie Spijkers