www.hullygully.nl

Tilburgse kermis 2010

13 Februari 2010

Achtbaan dreigt dupe te worden van geding Kermisbond met Tilburg

door Toine van Berkel - TILBURG Kermisbond Bovak sleept de gemeente Tilburg definitief voor de rechter. De gemeente kan de dagvaarding maandag ver wachten, aldus mr. Franc Pommer van Holla Poelman Van Leeuwen advocaten uit Den Bosch.

In het kort geding eist de Bovak dat het stadsbestuur zich aan zijn eigen voorwaarden houdt. Volgens de bond heeft de gemeente de eigen regels aan de laars gelapt door het parkeerterrein aan de Spoorlaan, tegenover de Tivoligarage, in zijn geheel als kermisterrein aan te wijzen.

Op het moment dat exploitanten op de Tilburgse kermis konden inschrijven was maar een gedeelte van dat parkeerterrein als kermislocatie aangewezen. Gedurende de wedstrijd heeft de gemeente Tilburg de spelregels veranderd en dat hoort gewoon niet , zegt advocaat Pommer.

Twee exploitanten die voor de Spoorlaan hadden ingeschreven zijn daarom door het gemeentelijk kermisteam terzijde geschoven, ten faveure van een Duitse exploitant die met de 670 meter lange loopingachtbaan Teststrecke naar Tilburg wil komen.

Mocht de gemeente het kort geding verliezen, kan dat volgens Pommer betekenen dat de gunning van de spectaculaire achtbaan vervalt. De advocaat verwacht dat het kort geding binnen een maand bij de Bredase voorzieningenrechter dient.

De Tilburgse kermiswethouder Joost M ller (VVD) wilde gisteren niet reageren op het komende kort geding.

Bron artikel : Brabants Dagblad