www.hullygully.nl

4 December 2009

Gevestigde topattracties sieren pleinen Tilburgse Kermis 2010

De Tilburgse Kermis krijgt op haar pleinen bekende, gevestigde topattracties. Dat bleek bij de voorverpachting voor de kermis. Dat is de eerste inschrijfronde waarbij de gemeente attracties uitzoekt die de kwaliteit op drie pleinen moet garanderen. Zaken die meedingen moeten grootvermaakzaken zijn die voldoen aan hoge eisen in uitstraling en spektakel. De focus ligt op de strategische locaties Besterdplein, Spoorplein en Koningsplein. De gemeente ontving negen inschrijvingen.

Kermiswethouder Joost M ller: "Het is goed dat we al een aantal topzaken hebben vastgelegd om kwaliteit en uitstraling op de pleinen nog verder te verbeteren en versterken. Dit zijn veelal zaken die in het recente verleden met succes op de Tilburgse Kermis hebben gestaan. Je merkt dat innovatie in de kermiswereld en dat met name bij de grote draaizaken op een laag pitje staat. Dit heeft alles te maken met de economische crisis. Daarom zijn we zeer te spreken over het feit dat de echte topattracties wederom op onze kermis te bewonderen zijn."

De keuze is gevallen op de volgende zaken:

Besterdplein

Eclipse van exploitant J. Korten

Een 24 meter hoge rechtop staande mast met een eveneens 24 meter lange arm met een 8 persoons gondel. Boven deze gondel is een zeer grote ventilator bevestigd, die bedoeld is om mee af te remmen en voor geluidseffecten zorgt. Als de arm in beweging komt en enige malen heen en weer slingert als de klepel van een klok slaat hij over de kop. De bezoeker suist met G-kracht 4 rond met een snelheid van 90 km/u en bereikt een hoogte van 48 mtr. High speed sensation dus voor de echte waaghalzen. Het was BVBA Neptunis die deze attractie introduceerde aan het Tilburgse publiek op het Stadhuisplein in 2003 en er twee jaar achtereen de publieksprijs mee won.

Around the World VOF Van der Beek - Dauphin

De Around the World 32 is een 60 meter hoge toren waarbij een kettingzweefmolen van laag naar hoog al draaiend naar een 55 meter grote hoogte bewogen wordt. Tijdens de rit gaat de zweefmolen meerdere malen van hoog naar laag. De uitzwaai bovenin is dertig meter. Er zijn 32 zitplaatsen en 16 armen waaraan elk 2 zitplaatsen. De Around the World was de afgelopen twee jaar al op de Tilburgse kermis te bewonderen en won in 2008 de Publieksprijs voor beste attractie.

Koningsplein

Joker van exploitant F. Bugler (Duitsland) Carrousel met 6 scharnierende armen. Elke arm heeft een kruis met 3x2 zitplaatsen en dichte tweepersoonsbakjes. De molen draait en de kruizen draaien in tegengestelde richting en komen bijna verticaal. De armen gaan tijdens de rit, waarin zeer hoge snelheden bereikt worden, afzonderlijk omhoog en omlaag. Staat voor het eerst op de Tilburgse kermis.

Spoorplein

Pirates Adventure van exploitant M.. Schneider (Duitsland) Terug van weggeweest. Tien jaar geleden stond dit loopspookhuis en avonturensimulator met 2 verdiepingen voor het laatst op de Tilburgse kermis. De bezoeker komt (te voet) in het donker, piratenattributen, lucht- licht en geluidseffecten tegen. Bijzonder is de simulator. Afmeting is 27x11x8mtr. De bezoeker beleeft er in vijf elektronisch gestuurde ruimtes een piraten avontuur. Alle figuren zijn pneumatisch gestuurd en spreken synchroon. De nieuwste techniek simuleert een scheepsongeluk bij een storm op zee met bliksem, donder en water. Het avontuur duurt rond de 7 minuten.

Adrenalin Tower van exploitant F. Bugler (Duitsland) De mega drop torens blijven een echte publiekstrekker op de kermis. De Adrenalin Tower zet deze traditie voort. Een 32 meter hoge vrije-val toren met rondom een platform met aan iedere kant 3 zitplaatsen. De bezoekers worden langzaam omhoog gebracht en genieten boven van het uitzicht over de kermis. Totdat het aftellen begint naar een val met razende snelheid naar beneden. Pas een paar meter voor de grond wordt er magnetisch afgeremd om de bezoeker weer netjes uit te kunnen laten stappen.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg

Terug