www.hullygully.nl

Tilburgse kermis 2010

29 maart 2010

Soap in Tilburg rondom Testrecke

Persbericht 1 24 maart : Gemeente Tilburg verliest rechtzaak

Rechter verbiedt Superachtbaan Teststrecke op Spoorlaan tijdens Tilburgse kermis

De Teststrecke, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland, mag van de Bredase rechter niet geplaatst worden op de Spoorlaan. Deze publiekstrekker zou daar een centrale positie innemen op de Tilburgse kermis. Voor het plaatsen van deze grote attractie op die plek is een wijziging van het kermisterrein ten opzichte van 2009 nodig. Deze wijziging is eerder dit jaar door het college en de gemeenteraad vastgesteld en alle inschrijvers waren daarover vooraf ge nformeerd.

De bestemmingswijziging van het terrein was voor twee kermisexploitanten, die zich hadden ingeschreven voor het perceel aan de Spoorlaan, en kermisbond BOVAK aanleiding om een kort geding aan te spannen tegen de gemeente Tilburg. Volgens de aanvragers van het geding mag het parkeerterrein tegenover de Tivoli parkeergarage niet als kermisterrein worden ingezet. Zij zijn door de rechter in het gelijk gesteld. Het gevolg is dat op het parkeerterrein geen kermisattracties mogen staan, dus ook die van de twee exploitanten niet.

"Een zeer teleurstellende uitspraak," aldus wethouder Joost M ller, belast met de Tilburgse kermis. "Elk jaar doen wij onze uiterste best om te zorgen voor een fraaie kermis met geweldige attracties. De komst van de Teststrecke past in dit streven. Dit is een echte publiekstrekker. Hier was iedereen die de kermis een warm hart toedraagt het wel over eens. Daarom zijn wij ook zeer verbaasd over de uitspraak van de rechter. Wij zijn namelijk van mening dat wij alle inschrijvers vooraf de juiste informatie hebben verstrekt over het gebruik van het bewuste parkeerterrein als kermisterrein. Wij gaan nu bekijken wat deze uitspraak precies betekent en wat voor effect dit heeft op de Tilburgse kermis 2010."

Persbericht 2 26 maart : Gemeente Tilburg vindt alsnog plek voor superachtbaan Teststrecke

De Teststrecke, een 670 meter lange achtbaan uit Duitsland, krijgt toch een plaats op de Tilburgse kermis. Deze publiekstrekker komt te staan naast de ABN AMRO en Rabobank op de Spoorlaan. Eerder verbood de Bredase rechter het plaatsten van de Teststrecke op het parkeerterrein aan de Spoorlaan. De rechter deed uitspraak in een kort geding aangespannen door twee exploitanten en kermisbond BOVAK.

Volgens de aanvragers van het geding mocht het parkeerterrein tegenover de Tivoli parkeergarage niet als kermisterrein worden ingezet. Voor het plaatsen van deze grote attractie op die plek was een wijziging van het kermisterrein ten opzichte van 2009 nodig. Deze wijziging is eerder dit jaar door het college en de gemeenteraad vastgesteld en alle inschrijvers waren daarover vooraf ge nformeerd. De bestemmingswijziging van het terrein was voor twee kermisexploitanten, die zich hadden ingeschreven voor het perceel aan de Spoorlaan en de BOVAK aanleiding om een kort geding aan te spannen.

Vonnis - De nieuwe plek van de Teststrecke past binnen de uitspraak van de rechter. In het vonnis wordt gesteld dat Teststrecke niet op de locatie van de bierhal tijdens de kermis van 2009 mag staan. "Met man en macht hebben we gepoogd tot een oplossing te komen," geeft wethouder Joost M ller, belast met de Tilburgse kermis, aan. "Voor ons stond voorop dat wij deze geweldige attractie op de kermis willen hebben. De uitspraak van de rechter vond ik zeer teleurstellend. Het is geweldig dat we tot een oplossing zijn gekomen. De exploitant van de Teststrecke heeft geen bezwaar tegen de veranderde opstelling en het verplaatsen gaat niet ten koste van andere attracties. Ik denk dat alle kermisliefhebbers in Tilburg en de rest van Nederland veel plezier gaan beleven aan deze fantastische achtbaan. Deze publiekstrekker hoort gewoon op de grootste kermis van de Benelux."

Bron : Persberichten Gemeente Tilburg