www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL PROUDLY PRESENTS :

Tilburgse kermis 2010

31 Januari 2010

Tilburgse kermis 2010 : hard en snel

De Tilburgse kermis 2010 belooft veel gegil, loopings en ratelende karretjes. Dit jaar staan er namelijk niet minder dan vijf achtbanen! Samen met de katapulten, Eclips en die andere halsbrekende attracties wordt kermis 2010 hard en snel. De totale pachtopbrengst in 2010 is 2.054.162 euro. Dit is hoger dan in 2009 (2.027.255,00 euro). Er zijn in totaal 239 attracties, twee meer dan vorig jaar. Het hoogste uitgebrachte bod is 99.414 euro.

Blikvangers Tilbursge kermis

Teststrecke - Voor de waaghalzen is een ritje in de 'Teststrecke' aan te raden. Deze achtbaan is 30 meter hoog. Er rijden twee treintjes die elk twintig personen vervoeren. Van begin tot eind wordt 670 meter afgelegd en bij het bereiken van het hoogste punt stort de trein met een snelheid van 84 km per uur 26 meter naar beneden. Dit achtbaanmonster staat op de Spoorlaan. De Crazy Mouse, vaste gast op de kermis, staat dit jaar op de Heuvel. De attractie wordt over de verhoging heen opgebouwd. Op het Koningsplein staat de 'Wilde muis' en op het NS plein de 'Eurocoaster'. Kermistip! Neem ook een kijkje bij de Mini Racer. Een achtbaan waarop mini coopertjes aaneengeschakeld in de vorm van een trein rijden.

Spookhuis -Spookhuizen en de Tilburgse Kkermis zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Pirates of Adventure (op de Spoorlaan) past dan ook moeiteloos in die traditie. Dit loopspookhuis en avonturensimulator heeft twee verdiepingen. Het centrale verhaal is de ondergang van een schip op zee. Uiteraard gaat dit gepaard met de nodige special effects. Op het Besterdplein is het griezelen bij de 'Gheisterslange'. De Psycho, een publiekstrekker van jewelste, staat dit jaar op de Paleisring.

Eclipse - Terug van weggeweest. Aan deze 24 meter hoge mast is een lange arm bevestigd waaraan een gondel (voor acht personen) is bevestigd. En attractie voor de echte durfals, want je suist met 90 km per uur en G-kracht vier in het rond.

Katapult - De katapult mag natuurlijk niet ontbreken op de grootste kermis van de Benelux. Dit jaar gaat het nog hoger, want de grootste katapult meet vijftig meter.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg