www.hullygully.nl

 

www.hullygully.nl

WWW.HULLYGULLY.NL NIEUWS

22 Juni 2011

Tilburgse kermisonderscheidingen voor Henk Krol en Bert van Houten

Henk Krol (oprichter Gaykrant) en Bert van Houten (vice-voorzitter Stichting Kermis- Cultuur) hebben een Tilburgse kermisonderscheiding ontvangen van burgemeester Peter Noordanus. Met de kermispenning eert en bedankt de gemeente Tilburg personen die hebben bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van de Tilburgse Kermis Henk Krol en Bert van Houten werden tijdens de officiele kermispresentatie op 16 juni verrast met de Tilburgse kermisonderscheiding. Burgemeester Noordanus: "De Tilburgse Kermis is een bijzonder evenement door de inzet van velen. Veel van de mensen die zich dienstbaar maken voor de Tilburgse Kermis blijven op de achtergrond. Als de kermisstad van Nederland zijn wij het aan onze stand verplicht om deze mensen te eren en te bedanken. Vandaar dat wij de onderscheidingen uitreiken aan Henk Krol en Bert van Houten."

De Tilburger Henk Krol (geboren in 1950) krijgt de kermisonderscheiding voor zijn bijdrage aan Roze Maandag en voor zijn strijd voor homo-emancipatie en tolerantie in Nederland en daarbuiten. Hij richtte in 1979 de Gaykrant op en door zijn vele optredens in de media heeft hij de homogemeenschap een eigen gezicht en een stem gegeven. Krol was betrokken bij het ontstaan van Roze Maandag in 1990. Bert van Houten is vice-voorzitter van de Stichting Kermis-Cultuur. Hij organiseert, samen met vele vrijwilligers, voor de tiende maal de kermisexpositie in het Tilburgse Paleis- Raadhuis.

Roze Maandag - Roze Maandag viert dit jaar het twintigjarig bestaan. Het thema voor dit jubileumjaar is 'Happy Gay Day' en de organisatie zet een fantastisch feest neer voor een binnenstad bomvol mensen uit binnen- en buitenland. Karin Bloemen doet de officiele opening op 25 juli in de Bierhal. De Nederlands Spoorwegen trekken alles uit de kast om alle feestgangers op tijd in (en uit) Tilburg te krijgen. 's Ochtends vroeg vertrekt er een speciale Roze Maandag-trein vanuit station Den Haag. Aangekomen in Tilburg vertrekken duizenden mensen in (roze) karavaan naar de Bierhal. Wethouder Joost Moller (kermiszaken): "Tilburg is aangesloten op het nachtnet van de NS, dus het feest kan op de vrijdagen en zaterdagen en als extra dag op Roze Maandag, tot in de late uurtjes doorgaan. Ik verwacht weer honderdduizenden bezoekers." Tilburgse Kermis

De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en het tweede publieksevenement van Nederland met ongeveer een miljoen bezoekers. Het kermisterrein is gesitueerd in de Tilburgse binnenstad en is enkele kilometers groot. De Tilburgse Kermis 2011 duurt van 22 tot en met 31 juli. Op dinsdag, woensdag en donderdag gelden tussen 13.00 en 18.00 uur maximum ritprijzen. Op de zaterdagen is de kermis tot 02.00 uur geopend, de andere dagen tot 01.00 uur, met uitzondering van 31 juli (23.00 uur). De themadagen zijn: 100% NL zaterdag (23 juli), Roze Maandag (25 juli) en Gehandicaptendag (26 juli). Kermis FM doet ook in 2011 vanuit de studio op het kermisterrein verslag van de kermisweek.

Bron : Persbericht Gemeente Tilburg